Tietoisuuden Arvoitus - Osa IV

Osa IV: Terveys

Fyysinen terveytemme on läheisessä yhteydessä psyykkiseen terveyteemme. Terve mieli terveessä ruumiissa, kuten sananlasku sanoo. Edesautamme psyykkistä terveyttämme siis ylläpitämällä fyysistä terveyttämme. Olen havainnut, että fyysisen suorituskyvyn ylläpidon lisäksi on tärkeää huolehtia oikeasta ravinnosta, sekä välttää tiettyjä tietoisuudellemme erityisen haitallisia kemikaaleja.

Käpyrauhanen

Aivoissamme on käpylisäkkeeksi tai käpyrauhaseksi kutsuttu rauhanen, joka erittää vereen mm. melatoniinia säädellen täten vuorokausirytmiä. Käpyrauhaseen on perinteisesti liitetty monia uskomuksia sen kyvystä toimia ihmisen aistielimenä henkimaailman välillä. Pidänkin todennäköisenä, että käpyrauhanen on itseasiassa vastuussa tietoisuutemme kokemisesta. Käpyrauhanen on todennäköisesti elin, jonka välityksellä olemme yhteydessä aiemmin käsiteltyyn tietoisuuden kenttään. Se on näin ollen vastuussa yhteydestämme kollektiiviseen tietoisuuteen.

Käpyrauhasen toimintaa häiritsee siihen kertyvä kalkki. Kalkkeutunut käpyrauhanen ei enää samalla lailla toimi linkkinä aivojen ja tietoisuuden kentän välillä, ja menetämme näin jotain olennaista ihmisyydestämme. Emme enää välttämättä tunne yhteyttä toisiin ihmisiin tai eläimiin, vaan saatamme pitää itseämme outona hylkiönä tuntemattomien keskellä. Saatamme jopa ajatella, että meillä on oikeus ja velvollisuus pitää huolta vain itsestämme ja nähdä elämä selviytymistaisteluna. On helppo nähdä, kuinka individualistinen ajattelu voi johtaa negatiivisiin ajatuksiin ja tekoihin, jotka eivät ole kultaisen säännön mukaisia. Alhainen tietoisuuden taso tekee inhimilliset katastrofit mahdolliseksi, kun ihmiset ovat joukoittain alttiina manipuloinnille ja ohjaukselle.

Tietoisuuden kokemus on siis vastuussa inhimillisyydestämme ja subjektiivisesta elossa olemisen kokemuksesta. Ilman tietoisuutta olisimme vain tahdottomia robotteja toimittamassa askareitamme ilman syvällistä ymmärrystä, teemmekö niin omasta tahdostamme vai jonkun toisen ohjaamana.

Fluori kalkkeuttaa käpyrauhasta

Fluori on suurin syyllinen käpyrauhasen kalkkeutumiseen. Sattumalta fluoria on runsaasti mm. hammastahnassa, jonka säännöllinen käyttö länsimaissa iskostetaan lapsiin pienestä pitäen. Jotkut maat, kuten USA ja UK, jopa fluoraavat talousveden hammasterveyttä perusteena käyttäen. Euroopassa puolestaan yleisesti ajatellaan, ettei käyttöveden fluoraus ole lainkaan tarpeellista hammasterveyden kannalta. Suosittelen, että annat käpyrauhasellesi mahdollisuuden poistaa siihen kertynyttä kalkkia rajoittamalla fluorihammastahnan käyttöä muutamaan kertaan viikossa. Pieni määrä fluoria on kuitenkin hyväksi hampaille, joten kokonaan sitä ei tarvitse hylätä.

Fluoria on merkittäviä määriä tupakan- ja kannabiksen savussa, joten tupakkatuotteita tulisi myös pyrkiä välttämään. Fluori on itseasiassa niin haitallista ihmisen terveydelle, että sitä pidetään hermomyrkkynä, joka voi vaikuttaa haitallisesti lasten aivojen kehitykseen.

Löydä oikea ruokavalio ruokapäiväkirjan avulla

Merkittävin yksittäinen syyllinen alhaiseen tietoisuuteemme tai tiedostamattomuuteemme ovat todennäköisesti erilaiset kemikaalit ja aineet, joita saamme kehoomme ja ennenkaikkea aivoihimme ruuan ja tuotteiden mukana. Oman hypoteesini mukaan nykyaikana epidemiaksi asti yleistyneet mielenterveyden häiriöt ovat pohjimmiltaan aivoihin ja käpyrauhaseen kertyneiden kemikaalien syytä.

Myrkkyjen puhdistuksessa merkittävässä osassa on meille oikean ruokavalion löytäminen. Ruokavalion etsimisessä voimme helposti hyödyntää empiiristä lähestymistapaa pitämällä ruokapäiväkirjaa. Ruokapäiväkirjan ideana on kirjata päivittäin syömämme ateriat ja niiden raaka-aineet, sekä ruokailun jälkeen kokemamme tuntemukset. Tunnemmeko olomme hyväksi ja energiseksi? Kulkeeko ajatus? Vai tunnemmeko olomme raskaaksi ja väsyneeksi? Omien kokemusteni mukaan muutaman kuukauden päiväkirjan pidolla saamme aika hyvän kuvan siitä, mitä ruoka-aineita kannattaa potentiaalisesti välttää, ja mitkä sopivat juuri minulle. Ruokapäiväkirjan avulla saadut vihjeet hyvistä ja huonoista raaka-aineista kannattaa vielä varmistaa niin, että jätetään omasta ruokavaliosta yksi kerrallaan pois ongelmallisiksi epäillyt raaka-aineet (via negativa), kunnes syylliset löytyvät.

Omien havaintojeni mukaan ainakin punainen liha on ruoka-aine, jonka vähentämisellä on selviä terveyshyötyjä. Se on ruokavaliomme perusta lähes ympäri maailmaa, eikä sen haitallisuudesta käydä juurikaan keskustelua. Kuitenkin länsimainen ruuantuotanto on viime vuosikymmeninä perustunut enenevässä määrin ruoka- ja rehuviljojen kasvatuksessa tuholaismyrkkyjen käyttöön. Näillä myrkyillä torjutaan sekä ei-toivottuja rikkakasveja, että tapetaan hyötyviljaa uhkaavia hyönteisiä yms. tuholaisia. Näillä myrkyillä on myös kääntöpuolensa. Ne jäävät osaksi ruokaketjua ja kertyvät lopulta ihmiseen, kun ihminen syö viljasta valmistettuja leivonnaisia, tai kun ihminen syö karjaa, jota on ruokittu tuholaismyrkyillä käsitellyllä rehulla.

Punaisen lihan (tämä tarkoittaa myös tehotuotettua punaista kalaa, kuten lohi) poisjättämällä ruokavaliostamme pienennämme siis merkittävästi kehomme ja aivojemme myrkkykuormaa.

Ehdotus detox-kuuriksi

Jos tunnet olosi jatkuvasti raskaaksi ja väsyneeksi, parempaa oloa voi yrittää hakea ruokavalion muutoksella. Kokeile aluksi paastota muutama päivä tai vaikka kokonainen viikko, että elimistöstäsi poistuvat sinulle haitalliset aineet. Kokeile sen jälkeen muutaman viikon ajan ruokavaliota, jossa punainen liha korvataan vapaana kasvaneella kalalla, proteiinipitoisilla kasvistuotteilla ja pähkinöillä. Kokemukseni mukaan tällaisella ruokavaliolla ajatus kirkastuu, paino putoaa ja keho tuntuu heti kevyemmältä.

Päihteet ja tietoisuus

Sisäisen dialogin vähentämisellä on myös miellyttäviä terveysvaikutuksia. Tämä saattaa näkyä ulkonäössä, kun muut aistivat sisäisen hiljaisuutesi voiman. Saatat myös vaikuttaa nuoremmalta siksi, koska sisäisen taistelusi taukoaminen vapauttaa energiaasi muuhun käyttöön, kuten huolehtimiseen omasta kehostasi.

Sisäisen dialogin puute konkretisoituu kirkkaana mielenä. Oletan, että alkoholin ja muiden päihteinen käytön pääasiallinen syy on ihmisten halu saada taukoa sisäisestä dialogistaan sen kuluttavuuden takia. Nauttimalla päihteitä muutamme aivojen kykyä sisäiseen dialogiin. Aina tämä ei kuitenkaan onnistu, vaan päihteet nostavat mieleen muita, yhtä vahingollisia tuntemuksia entistä voimakkaampana.

Kun tarve turruttaa mieltämme poistuu, alkoholilla, tupakalla ja monella muulla päihteellä ei enää ole meihin samanlaista vaikutusta. Huomaamme tällöin sen sijaan, kuinka niiden pääasiallinen vaikutus on vain tehdä kirkkaasta mielestämme sumeamman. Niinpä niiden jättäminen pois ei ole enää temppu eikä mikään! Fyysinen terveytemme myös kohenee kuin itsestään, kun lakkaamme myrkyttämästä kehoamme.